Képzés menete

Ismerd meg, hogy a sikeres jelentkezés után, mely lépések várnak még rád a jogosítvány megszerzéséig.

A közlekedési hatóság által akkreditált, egyedülálló képzésmenedzsment rendszerünk biztonságos módon szolgálja a kényelmedet, a gyors és hatékony tanulást és annak követését a teljes képzésed alatt.

Ugyanezen a rendszeren keresztül éred el az akkreditált e-learning rendszerű tananyagot, illetve itt tartjuk nyilván a gyakorlati oktatásod, pénzügyeid, az elméleti- és gyakorlati vizsgákkal kapcsolatos információkat is.

A képzéseddel kapcsolatos díjakat (e-learning elméleti képzés, gyakorlati óradíjak, vizsgadíjak) is az e-Titán rendszer segítségével tudod rugalmasan (akár részletekben is) és kényelmesen (bankkártyával, vagy banki átutalással) kifizetni.

Amint elvégezted a jelentkezést a kiválasztott képzésre, és kifizetted az elméleti képzés díját, neki is láthatsz az e-learning rendszerű elméleti tanfolyamnak.
A képzés megkezdése után rövidesen postázzuk számodra a képzéshez szükséges következő dokumentumokat:

  • Jelentkezési lap

Kérjük, hogy a jelentkezési lapot küldd vissza aláírva a mellékelt válaszborítékban – erről részletes ismertetőt nyújtunk a csomagban található kísérőlevelében. Ugyanekkor kell majd beküldened a következő okmányok másolatait, aláírásoddal hitelesítve őket:

  • Vezetői engedély (amennyiben már rendelkezel ilyennel)
  • Egészségügyi alkalmassági lap (orvosi igazolás)

*Ha nem szeretnél számunkra az okmányaidról másolatot küldeni, akkor az eredeti okmányokat személyesen, a jelentkezés során általad megadott oktatási központ ügyfélszolgálatán kell bemutatnod.
Ha már eljuttattad hozzánk a szükséges okmányokat, és végeztél az elméleti tanfolyammal, igényelned kell az e-Titán rendszerben a tanfolyam-igazolást. Az igényléssel egy időben ezt az igazolást megkapja az Innovációs és Technológiai Minisztérium is, akiknek ezzel igazoljuk, hogy sikeresen teljesítetted az elméleti tanfolyamot, és részt vehetsz a hatósági elméleti vizsgán. A vizsga vonatkozásában a vizsgaigényedet az e-Titán Oktatórendszer tanulói felületén tudod bejelenteni, a „vizsga” menüpont alatt. Az általad megjelölt időpont csupán egy tervezett dátum, amit a vizsgaközpont fog majd véglegesíteni. A hatósági vizsga díját fizetheted az e-Titán rendszerből kiindulva bankkártyával vagy banki átutalással. Az e-Titán rendszerben tudod megtekinteni a véglegesített vizsgaidőpontot és helyszínt, amelyekről ugyanakkor e-mail értesítést is kapsz.

Folyamatosan bővülő országos oktatói hálózattal biztosítjuk a gyakorlati képzést a hozzád lehető legközelebb található helyszínen. A gyakorlati oktatót az e-Titán rendszer segítségével tudod majd kiválasztani, vagy keress minket elérhetőségeinken és kollégáink szívesen segítenek neked. Ezt legkésőbb az elméleti képzés befejezéséig kell megtenned.

A vezetési órákat az e-Titán rendszerből indulva bankkártyával, vagy banki átutalással fizetheted ki, akár óránként is, azonban nagyon fontos, hogy az órákat mindig előre kell fizetni!

A vezetési órák időpontját az oktatóddal tudod egyeztetni. A betervezett és a már levezetett órákat az e-Titán rendszerben nyomon követheted, és ugyanitt láthatod azt is, hogy áll a pénzügyi egyenleged, mennyi gyakorlati órára elég az eddigi befizetésed.

A levezetett órákat az e-Titán rendszerbe az úgynevezett „vezetési karton” alapján rögzíti az oktató, ezen a kartonon kerül nyilvántartásra minden egyes gyakorlati órád. A vezetési kartonon minden vezetési óra megkezdésekor és befejezésekor az aláírásoddal kell igazolnod az órához kapcsolódó adatok (időpont, kilométeróra-állás) valódiságát. A hatóság számára ez alapján igazolhatjuk, hogy teljesítetted a gyakorlati vizsga előfeltételét, tehát elegendő órát vezettél, és levezetted a kilométerben megadott, előírt távolságot.

A jogosítványhoz vezető utad a gyakorlati vizsgával zárul, amelynek díját szintén az e-Titán rendszerből kiindulva tudod kiegyenlíteni, és amelynek ügyintézését szintén mi végezzük majd.

Amennyiben 2017.01.29. napja után történt az első vizsgára jelentésed, akkor a vonatkozó jogszabály értelmében alapfokú iskolai végzettséged legkésőbb az első vizsga napján igazolnod kell (kivéve, ha „AM” kategóriás képzésben veszel részt, vagy ha alapfokú iskolai végzettségedet meglétét egy korábbi kategória megszerzése során már igazoltad).

Ezért alapfokú (vagy magasabb) iskolai végzettségedet igazoló okmányodat az első vizsgádra vidd magaddal, hogy azt bemutathasd a közlekedési hatóságnak! Ennek elmulasztása esetén – annak pótlásáig – a soron következő vizsgádra nem jelentkezhetsz.

Miután minden előírt vizsgakötelezettségedet sikeresen teljesítetted, néhány napon belül kiállításra kerül a vezetői engedélyed.